برای بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات ابتدا باید گفت که سدیم دی هیدروژن فسفات یا همون مونو سدیم فسفات (MSP) که فرمول دی هیدروژن فسفات NaH۲PO۴ است به صورت پودر سفید رنگ، ترکیب معدنی از سدیم با یک آنیون دی هیدروژن فسفات می باشد و به عنوان معمول ترین ترکیب فسفات سدیم در صنعت کارایی دارد. سدیم دی هیدروژن فسفات به سه شکل بدون آب، مونو و دی هیدراته موجود است.

در ادامه به بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات پرداخته شده. برای اطلاع از قیمت سدیم دی هیدروژن فسفات یا خرید می توانید با کارشناسان مجموعه مریک شیمی که سابقه زیادی در فروش عمده انواع مواد آزمایشگاهی دارد تماس بگیرید. همجنین می توانید به صورت آنلاین از سایت مریک شیمی خریداری کنید و مواد آزمایشگاهی اصل و با کیفیت را در سریعترین زمان ممکن با تضمین و بهترین قیمت تهیه کنید.

بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات و ویژگی های آن

سنتز سدیم دی هیدروژن فسفات با خنثی سازی جزئی اسید فسفریک انجام می شود. حرارت دادن این نمک بالاتر از دمای ۱۶۹ درجه سانتیگراد باعث می شود این ماده به اسید سدیم پیرو فسفات تبدیل شود و تولید نمک با خنثی‌سازی جزئی اسید فسفریک به دست می‌آید. pKa مربوط به منو سدیم فسفات حدود ۷.۲-۶.۸ است در واقع pKa نمادی برای تفکیک اسید در مقیاس لگاریتمی است با گرم کردن این نمک در دمای بالاتر از ۱۶۹ درجه سانتی‌گراد منجر به تولید اسید سدیم پیروفسفات می‌شود.

سدیم دی هیدروژن فسفات به عنوان مکمل غذایی در خوراک حیوانات و قرص ها و در ترکیب خمیر دندان ها و تصفیه آب کاربرد مهمی دارد. برای شناسایی حضور یون های منیزیم در نمک ها از MSP استفاده می کنند. تشکیل رسوب سفید با اضافه کردن آمونیوم کلرید، آمونیوم هیدروکسید و مونو سدیم فسفات به محلول رقیق هیدروکلریک اسید نشان دهنده حضور یون های منیزیم است.

در دامه بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات باید گفت فسفات ها معمولا در غذاها و در تصفیه آب استفاده می شوند. pH این فرمولاسیون ها به طور کلی توسط مخلوط های مختلف فسفات سدیم مثل مونو سدیم فسفات (MSP) تنظیم می شود. در ۴.۵ قسمت آب قابل حل است. جرم مولکولی سدیم دی هیدروژن فسفات ۱۱۹.۹۸ گرم در مول است.

ویژگی های سدیم دی هیدروژن فسفات

نام های دیگر مونو سدیم فسفات (MSP)، دی سدیم هیدروژن فسفات و سدیم فسفات دی بازیک می باشد. شکل ظاهری این ترکیب کریستال سفید رنگ در حالت آبدار و پودر سفید در حالت بدون آب می باشد. این ماده حلال در آب است و PH محلول ۱۰% آن بین ۸ الی ۱۱ می باشد. دی سدیم فسفات به راحتی در آب قابل حل است ولی در محلول‌های آلی حل نمی‌شود. دی سدیم هیدروژن فسفات یک باز معتدل و رطوبت دوست است. محلول آب آن قلیایی. (ارزش pH محلول حدود ۱۲) تراکم نسبی در ۱٫۶۲ است، نقطه ذوب ۷۳٫۴ است.

بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات و تری سدیم فسفات اینگونه است که از نمک های فسفاته بوده که جهت تنظیم PH, جذب آب در محصولات غذایی از جمله انواع پنیر ها، تغلیظ شیر و در تولید انواع ماکارونی کاربرد دارد. عمده صنایع مصرف‌کننده این ماده شیمیایی شامل کارخانه‌های تولید مواد شوینده، صنایع تصفیه آب، صنایع غذایی، صنایع سرامیک سازی، معدنی، صنایع تولید کاغذ و صنایع پتروشیمی می‌باشد.

بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات

کاربرد سدیم دی هیدروژن فسفات

بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات نسبت به کارایی هایی که دارد بسیار مهم است تا بتوان از آن به بهترین نحو استفاده کرد. از این ماده برای مصارف دارویی جهت تنظیم غلظت سرمی کلسیم، اثر بافری در تعادل اسید -باز، افزایش ترشح کلیوی یون H+ دفع انگل ها و داروهای ضد کرم سمی، قبل یا بعد از درمان با برخی از داروهای ضد کرم، تسهیل و جمع آوری مدفوع جهت آزمایش های انگلی استفاده می شود.

سدیم دی هیدروژن فسفات صنعتی

در رابطه با بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات صنعتی باید گفت این نوع در تهیه برخی از سرامیک های لعاب شیشه ای، لعاب کاری و در دباغی چرم، صنایع نساجی، چاپ، شوینده ها، تصفیه آب بویلر و بافرسازی استفاده می شود. همچنین در تولید لاستیک و چاپ عکس کاربرایی های زیادی دارد.

سدیم دی هیدروژن فسفات در پزشکی

کارایی در زمینه دارویی قبل از انجام کولونوسکوپی برای درمان یبوست یا برای تمیز کردن روده، برای درمان نرمی استخوان نوزادان تاثیر زیادی دارد و در مکمل‌های خوراکی مایع برای گاو استفاده می‌شود.

سدیم دی هیدروژن فسفات خوراکی

برای بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات خوراکی باید گفت این ماده وقتی قبل از پخت به ماکارونی اضافه شود با تسریع متورم کردن رشته‌ها، زمان پخت را کاهش می‌دهد و باعث یکنواخت شدن پخت می‌شود. این ماده در شیر تبخیر شده هم نقش بافر دارد و از ژل شدن آن جلوگیری می‌کند. در پودینگ‌های زود ساخت زمان انعقاد را کوتاه می‌کند و در سس‌های کرمی و مواد غذائی تزئینی با متورم کردن مواد پروتئینی به‌‌ عنوان معلق کننده عمل می‌کند.

درواقع کاربرد اولیه دی سدیم فسفات، تنظیم کننده اسیدیته است و در غلات خشک هم موجود است. با دیگر فسفات ها، این ماده باعث تغییر رنگ غلات، کمک به جریان یافتن غلات در طی استخراج و فراهم ساختن غنی سازی فسفر خواهد شد. دی سدیم هیدروژن فسفات همچنین به عنوان امولسیون کننده در سس پنیر هم موجود است

دیگر بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات نشان داده است که دی سدیم هیدروژن فسفات گاهی به عنوان مکمل غذایی با هدف بهبود عملکرد در طی ورزش و تمرین در نظر گرفته می شود. پر کردن بدن با دی سدیم فسفات می تواند به طور بالقوه موجب کاهش تولید لاکتیک اسید در ماهیچه ها و افزایش قدرت خروجی و ماکسیمم جذب انرژی شود.

نگهداری و خطرات سدیم دی هیدروژن فسفات

قبل از بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات باید خطرات احتمالی آن را هم در نظر گرفت. سدیم دی هیدروژن فسفات مونوهیدرات یا سدیم فسفات مونوبازیک مونوهیدرات یک معرف با ظرفیت بسیار بالا بافری است که به‌طور گسترده‌ای در مطالعات بیولوژی مولکولی، بیوشیمی و کروماتوگرافی استفاده می‌شود. سدیم دی هیدروژن فسفات مونوهیدرات همراه با سدیم فسفات دی‌بازیک در تهیه بافرهای بیولوژیکی استفاده شده است.

این ترکیب در شرایط محیطی پایدار است، در اثر حرارت در ۱۰۰ درجه سانتی گراد فرم دی هیدرات تمام آب کریستالیزاسیون خود را از دست می دهد. با حرارت دادن بیشتر در ۲۰۵ درجه سانتی گراد ذوب همراه با تجزیه خواهد شد که در نتیجه آن سدیم هیدروژن پیروفسفات (Na۲H۲P۲O) تولید می شود.

و با بررسی سدیم دی هیدروژن فسفات متوجه شدیم در ۲۵۰ درجه سانتی گراد رسوبی از سدیم متافسفات (NaPO۳) بر جای خواهد ماند. سدیم دی هیدروژن فسفات باید در یک ظرف مقاوم در برابر نفوذ هوا و در جای خشک و خنک نگهداری شود.