معرفی داروی جدید برای پیشگیری از کرونا
پروفسور والتر تا کنون توانسته دفعات زیادی نامزد دریافت جایزه نوبل در زمینه پزشکی شود و امیدوار است که استفاده از این دارو بتواند ۲۴ ساعت از بدن در مقابل ویروس محافظت کند. تیم علمی والتر مولکولهای پروتئین مصنوعی را در آزمایشگاه تولید کردهاند که شبیه به سلولهای به اصطلاح نانو هستند. آنها میتوانند عوامل بیماریزا را به نوعی منحرف کنند. این نوع سلولهای نانو در بدن برخی از شترها و لاماها هم دیده میشوند. تلاش کارشناسان در این است که این مولکولها را روی سطح تاج مانند ویروس کرونا مستقر شوند و از این طریق آن ها را غیر فعال کنند.
پروفسور والتر اینگونه بیان می کند که این مولکولها دارای نقاط اتصالی هستند که از طریق آنها میتوانند به ویروس بچسپند. او همچنین می گوید که بعد از غیرفعال شدن این ویروس، این مولکولها آنها رها نمیکنند و از این طریق ویروس به طور کامل غیرفعال می شود. برای نشان دادن اثربخشی نتایج این تحقیقات او به مراحل تکثیر ویروس کرونا در بدن در دوره ابتلا به بیماری کووید۱۹ اشاره میکند و بیان می کند که این ویروس از طریق حفرههای بینی وارد بدن میشود. در آنجا به سلولهای بدن انسان حمله و سپس به اعماق ریه ها نفوذ میکند و در آنجا شروع به تکثیر میکند و دقیقا زمانی که بتوانیم ویروس را در حفره بینی متوقف کنیم، این دارو خوب عمل خواهد کرد و این دارو تنها چیزی است که ما به آن می توان امیدوار بود و در جهت عملی کردن آن برنامهریزی کرد.
او معتقد است این دارو تا زمانی که واکسن مقابله با ویروس کرونا تولید نشده و دردسترس نیست می تواند به طور قابل توجهی از بدن انسان در مقابل حمله ویروس کرونا محافظت کند همچنین تهیه و تولید این مولکولها در مقادیر زیاد آسان است و در صورت عدم وجود عوارض جانبی بالینی، این اسپری به خوبی میتواند کاربردهای بسیار زیادی را داشته باشد همچنین بیان کرده تولید این دارو شبیه به انسولین است. به گفته این کارشناس اگر AeroNabs در آزمایشهای بالینی تاثیر خود را نشان دهد، ممکن است که ظرف چند ماه آینده به بازار عرضه شود.
داروی دیگر رمدیسیویر است که ساخت شرکت گیلیاد و اولین دارویی بود که برای استفاده در مواقع اضطراری به تایید اداره ی کل خوراک و دارو آمریکا (FDA) رسید. این دارو با وارد شدن به ژنهای ویروس جدید مانع از تکثیر ویروس میشود. رمدیسیویر اولین بار به عنوان ضد ویروس علیه ابولا و هپاتیت C آزمایش شد اما نتایج مناسب و امید کننده ای نداشت. داده های اولیه از آزمایشاتی که بهار امسال آغاز شد نشان میدهد این دارو میتواند دوران نقاهت افراد مبتلا به کووید-۱۹ را از ۱۵ روز به ۱۱ روز کاهش دهد، منظور از دوران نقاهت در این تحقیق مرخص شدن از بیمارستان یا بستری شدن تنها به خاطر کنترل بیماری می باشد نتایج آزمایشات این دارو نشانی از تاثیر دارو روی آمار مرگ و میر نمیدهد اما داده های قبل که در جولای منتشر شد حاکی از این است که رمدیسیویر نرخ تلفات را در بین افراد بسیار بیمار کاهش میدهد.
فاویپیراویر داروی دیگری است که این دارو که در اصل برای مبارزه علیه آنفلونزا ساخته شده و توانایی ویروس در تکثیر مواد ژنتیکی خود را مسدود میکند. تحقیقات کوچکی که انجام شد نشان می دهد که این دارو برای از بین بردن ویروس از هوا موثر است اما نتایج دیگری از آن اعلام نشده است.
داروی بعدی MK-4482 می باشد که این دارو هم ضد ویروس دیگری است که در اصل علیه آنفلونزا ساخته شد و آزمایش آن روی سلولها و حیوانات نتایج امیدوارکننده دربرابر ویروس جدید کرونا داشت اما این دارو هنوز در مرحله ی آزمایش روی انسان است و فعلا نتایج آن اعلام نشده است.
ویروس کرونا برای ورود به سلول ابتدا باید آن را بگشاید و این کار را از طریق چسبیدن به پروتئین انسانی به نام ACE-2 انجام میدهد. دانشمندان پروتئین مصنوعی ACE-2 ساخته اند که به عنوان تله عمل میکند و ویروس کرونا را از سلولهای آسیب پذیر دور میسازدو دارویی به اسم Recombinant ACE-2 ساخته اند که نتیجه ی آزمایش پروتئین های ACE-2 روی سلولها امیدبخش بوده اما هنوز روی حیوانات یا انسانها نتیجه حاصی نداشته و هنوز در حال آزمایش است.
پلاسمای به گرا روشی است که پزشکان موفق شدند پلاسمای خون بیماران بهبودیافته از آنفلونزا را دریافت کنند. این پلاسما که به گرا نامیده میشود سرشار از آنتی بادی است و به بیماران مبتلا به آنفلونزا کمک میکند تا با بیماری مقابله کنند. امروزه محققانی که درحال آزمایش این روش روی کووید-۱۹ هستند. آزمایشات اولیه، هرچند در مرحله ی مقدماتی، حاکی از نتایج امیدوارکننده بود و اداره کل خوراک و دارو استفاده از آن را روی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که وضعیت وخیمی دارند تایید کرده است.
دگزامتازون این داروی تقریبا ارزان که همه جا قابل دسترس است، جزو اولین معرفی داروی جدید برای پیشگیری از کرونا بود انواع واکنش ایمنی را کند میکند و مدتهاست که پزشکان برای درمان آلرژی، آسم و التهاب از این دارو استفاده میکنند. ابتدا دگزامتازون تبدیل به اولین دارویی شد که در کاهش آمار تلفات در اثر کووید-۱۹ موثر بود. تحقیق به روی بیش از ۶۰۰۰ نفر، که در مجله ی پزشکی نیوانگلند به چاپ رسید، نشان داد دگزامتازون آمار تلفات در بین بیمارانی را که به دستگاه تنفس مصنوعی وصل شده بودند تا یک سوم و در بین بیمارانی که اکسیژن دریافت میکردند تا یک پنجم پایین آورد. با این حال، تاثیر آن در بیمارانی که در مراحل اول ابتلا به کووید-۱۹ هستند پایین است و حتی ممکن است مضر باشد. موسسه ی ملی بهداشت در راهنمای درمان کووید-۱۹ پیشنهاد میکند تنها درصورتی برای درمان کووید-۱۹ از دگزامتازون استفاده شود که فرد به دستگاه تنفس مصنوعی وصل باشد یا از اکسیژن مکمل استفاده می کند.
شرکت مریک شیمی با سابقه فعالیت گسترده در زمینه مواد شیمیایی و تجهیزات آزمایشگاهی از کمپانی های معتبر دنیا خدمات واقعی خدمتتان ارائه می نماید.
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.