برای راحتی در تهیه بیشتر محلول های مورد نیاز در آزمایشگاه و انجام کارهای روزانه از تیترازول یا به عبارتی دیگر محلول استاندارد استفاده می شود. به همین دلیل دانستن نحوه استفاده از تیترازول اهمیت زیادی دارد. در تعریف کلی برای تیترازول باید بگوییم که تیترازول محلولی است به صورت آمپول که حاوی غلظتی مشخص و بسیار دقیق می باشد که در تیتراسیون های حجم سنجی مورد استفاده قرار می گیرد.
دانستن نحوه استفاده از تیترازول در آزمایشگاه مهم است. می توانید برای تهیه تیترازول و اطلاع از قیمت های انواع مواد شیمیایی صنعتی و مواد شیمیایی آزمایشگاهی به سایت مریک شیمی مراجعه کنید که ضمانت اصل بودن کالا ها را به شما ارائه میکند.
در نظر داشته باشید که شرایط نگهداری محلول استاندارد در دمای ۱۵ درجه سانتی گرداد تا ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد و در صورتی که دمای محل قرار گیری در این بازه نباشد این محلول دچار مشکل خواهد شد. و نکته مهم برای نگهداری تیترازول این است که آن را از بسته بندی مخصوص به خود جدا نکنید.
تیترازول چیست و نحوه استفاده از تیترازول
یکی از کارهای مهم در شیمی و بخصوص شیمی تجزیه، مشخص کردن مقدار هرکدام از مواد موجود در ساختار است که کارایی و نحوه استفاده از تیترازول مهم است. درواقع محلول های استاندارد ابزاری هستند که متخصصان آزمایشگاهی می توانند با استفاده از آن ها به صورت دقیق غلظت مواد مجهول را مشخص کنند. از محلول های استاندارد معمولا برای مشخص کردن غلظت مواد دیگر مثل محلول ها ستفاده می کنند.
محلول استاندارد در شیمی تجزیه به محلولی گفته می شود که غلظت دقیق عنصر یا ماده در آن مشخص باشد. این محلول با استفاده از ماده استاندارد اولیه یعنی ماده ای بسیار خالص، پایدار و بدون آب تهیه می شود و نباید هیچ ناخالصی ای داشته باشد. معمولا از محلول های استاندارد در انواع روش های تیتراسیون استفاده می شود که تیتراسیون برای تعیین مقدار ماده، روش بسیار مناسبی است.
از محلول های استاندارد برای تعیین غلظت در آنالیز های طیف سنجی یا اسپکتروسکوپی هم می توان استفاده کرد. در این روش، محلول های استانداردی با غلظت های مختلف تهیه کرده و روی آن ها طیف سنجی انجام می دهند. منحنی استانداردی بدست می آید که با استفاده از آن می توان غلظت ماده مجهول را از روی شدت جذب آن در اسپکتروسکوپی بدست آورد. نام دیگر محلول استاندارد، تیترازول است که غلظت دقیق و مشخصی دارد و برای تعیین غلظت محلول مجهول یا همان آنالیت، از واکنش بین تیترازول و آنالیت استفاده میشود و نحوه استفاده از تیترازول مهم است.
فرآیند تیتراسیون
تیتراسیون معمولا در شیمی به کار می رود و برای تعیین غلظت یک ماده مجهول استفاده میشود. در تیتراسیون اندازهگیری حجم بسیار مهم است، به همین دلیل به آن آنالیز حجمی هم میگویند. در این روش محلول مجهول در یک ظرف قرار دارد و بعد محلول استاندارد به وسیله بورت به آرامی تا حجم مشخصی به محلول مجهول اضافه میشود. حجم مشخصی از تیترازول برای افزوده شدن مورد نیاز است که به آن نقطه پایانی یا همارزی تیتراسیون گفته میشود به همین دلیل نحوه استفاده از تیترازول مهم است. برای تعیین این نقطه از آشکارساز PH یا PH سنج استفاده میشود که به محلول آنالیت اضافه میگردد.
این روش نشاندهنده پایان واکنش بین آنالیت و تیترازول میباشد که نحوه استفاده از تیترازول اهمیت دارد. در واقع با تغییررنگ آشکارساز متوجه میشویم که دیگر نباید به محلول مجهول، تیترازول اضافه کرد و این مقدار از تیترازول برای خنثی سازی آنالیت کافی است. در مورد نقطه پایانی و نقطه همارزی باید بدانید، نقطه همارزی زمانی است که از لحاظ تئوری واکنش به پایان رسیده است یعنی زمانی که تعداد مول آنالیت و تیترازول برابر باشد. نقطه پایانی به صورت عملی اندازهگیری میشود. در ایتدا یک PH سنج ابتدایی برای نشان دادن واکنشها مورد استفاده قرار میگیرد و میتوان از روشهای مختلف برای تعیین نقطه پایانی استفاده کرد.
به طور معمول تیترازول و آنالیت به صورت محلول هستند به همین دلیل اگر جامدی داشته باشیم، آن را در محلول آبی حل میکنیم. همچنین برای عملکرد بهتر محلول و افزایش دقت، محلو ل های آنالیت غلیظ را رقیق میکنیم و این موضوع در نحوه استفاده از تیترازول باید رعایت شود. تیتراسیونهای غیر اسید و بازی وجود دارند که در طی واکنش نیازمند PH ثابت میباشند. برای رفع این نیاز از یک محلول بافر در محفظه تیترازول استفاده میشود. ممکن است که در شرایطی واکنشدهنده دیگری علاوه بر آنالیت در واکنش شرکت کند که در آن صورت میتوان از محلولهای پوشاننده استفاده کرد. این محلول در برابر واکنش یون ناخواسته مثل یک پوشش عمل میکند.
ویژگی های تیترازول ها
- غلظت آن باید در طول زمان ثابت باقی بماند و باید پایدار باشد.
- به علت نحوه استفاده از تیترازول باید سرعت واکنش آن با نمونه به نسبت سریع باشد تا بعد از اضافه کردن آن، مدت زیادی منتظر مشاهده نتیجه نماند.
- واکنش بین ماده استاندارد و نمونه باید به صورت کامل انجام شود.
- باید بتوان استوکیومتری واکنش را کاملا با نسبت مشخص نوشت.
- باید روشی برای مشخص کردن نقطه تعادل یعنی زمانی که تمام نمونه با تیترانت واکنش داده باشد وجود داشته باشد.
کاربرد تیترازول ها
نحوه استفاده از تیترازول ها با توجه به انوعشون متفاوته ولی کاربرد کلی آن ها استفاده در تیتراسیون، حجم سنجی و کامپلکسومتری می باشد. با اضافه شدن ذره ذره تیترازول ها به محلول مجهول، می توان به راحتی غلظت ماده مورد نظر را مشخص کرد.
درواقع تیترازول ها یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین محصولات مریک شیمی می باشد. این محلول با درصد خلوص و غلظتی کاملا دقیق و مشخص شده برای تولید محلول به جهت حجم سنجی مورد استفاده قرار میگیرد. تیترازول سود، تیترازول پتاس، تیترازول اسید اگزالیک، تیترازول اسید سولفوریک، تیترازول تیوسولفات سدیم و … از جمله تیترازول های پر کاربرد در صنعت و آزمایشگاه ها هستند.
نحوه استفاده از تیترازول ها به این صورت است که هر تیترازول که به شکل آمپول مورد استفاده قرار میگیرد، دارای مقدار مشخصی مواد است که میتوان برای کنستانتره تیترازول تان را با ۱ لیتر آب مقطر رقیق کرد. همچنین به جهت تهیه هر کنستانتراسیون یا تغلیظ سازی رقیق کردن کنستانتره، تیترازول لازم است. بااستفاده از تیترازول ، شما از حداکثر تأثیرپذیری و سهولت استفاده و فضای ذخیره ارزشمند در قفسه تان بهره مند می شوید.تیترازول در بهبود عملکرد بسیار مؤثر است.
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.