امتیاز شما post

برای معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید باید بگوییم این ماده (o-iodobenzoic)، یک ترکیب آلی با فرمول مولکولی C۷H۵IO۲ است. سنتز ۲یدو بنزوئیک اسید از طریق دیازوتیزاسیون اسید آنترانیلیک معمولا در آزمایشگاه های شیمی آلی دانشگاه انجام می شود. یکی از رایج ترین کاربردهای آن استفاده به عنوان پیش ماده برای تهیه IBX و Dess-Martin periodinane است که هر دو به عنوان اکسیدان های ملایم استفاده می شوند.

درواقع بنزوئیک اسید C۷H۶O۲ یک ترکیب بلوری بی رنگ است که جزو ساده‌ترین کربوکسیلیک اسیدآروماتیک هم می‌باشد. این ماده یک اسید ضعیف هم به حساب می آید. از نمک‌های آن به عنوان نگهدارنده‌های غذایی استفاده می‌شود همینطور در ساخت بسیاری از ترکیبات آلی دیگر از بنزوئیک اسید استفاده می‌شود و این ترکیب از تمشک و توت فرنگی بدست می آید. معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید در ادامه مقاله می باشد.

مریک شیمی سابقه زیادی در فروش عمده انواع مواد آزمایشگاهی دارد که شما می توانید برای خرید و اطلاع از قیمت ۲ یدو بنزوئیک اسید و معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید یا به صورت آنلاین از سایت مریک شیمی خریداری کنید و مواد آزمایشگاهی اصل و با کیفیت را در سریعترین زمان ممکن با تضمین و بهترین قیمت تهیه کنید.

۲ یدو بنزوئیک اسید

تولید ۲ یدو بنزوئیک اسید در ایران

معمولا ۲ یدو بنزوئیک اسید به شکل های مختلفی در طبیعت یافت می شود. این اسید یکی از تجاری‌ترین اسیدها است. این ماده به صورت مستقیم یا به صورت یک ترکیب حد واسط می تواند کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی و … داشته باشد. که با معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید و کسب اطلاعات دقیق می توانید از آن به بهترین نحو استفاده کنید.

بنزوئیک اسید در بسیاری از گیاهان به طور طبیعی به وجود می آید و به عنوان یک واسطه در بیوسنتز بسیاری از سوخت و ساز های ثانویه موجودات زنده هم عمل می کند. نمک بنزوئیک اسید به عنوان نگهدارنده های مواد غذایی استفاده می شود و از این ماده به عنوان خوراک مهم برای سنتز صنعتی بسیاری از مواد آلی هم استفاده می کنند. بنزوئیک اسید که یک ماده ارزان قیمت و در دسترسی است و برای به دست آوردن آن، نیازی به سنتز آن نیست، اما از طریق روش ­های مختلف می توان آن را در آزمایشگاه به دست آورد.

۲ یدو بنزوئیک اسید که جرم مولکولی آن ۲۴۸.۰۲ g/mo است را می توان از طریق واکنش سندمیر متشکل از دیازوتیزاسیون اسید آنترانیلیک و به دنبال آن جایگزینی دیازو، سنتز کرد. ابتدا اسید آنترانیلیک به منظور تبدیل گروه آمینه به گروه دیازو با اسید نیتروژن تیمار می شود. گروه دیازو بیرون رانده می شود و یک کربوکاسیون تولید می کند که سپس توسط آنیون بسیار هسته ای مورد حمله قرار می گیرد.

کاربرد و معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید

با معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید می توانید با توجه به اطلاعاتتون از آن به بهترین نحو استفاده کنید.

  1. ۲ یدو بنزوئیک اسید و نمک­ هایش به عنوان نگه­دارنده غذا مصرف می­ شوند. هر کدام از این نمک­ ها از واکنش مستقیم بنزوئیک اسید با نمک­ های سدیم، پتاسیم و کلسیم به دست می ­آید. کار اصلی این ماده در مواد غذایی این است که از رشد قارچ ­ها، مخمرها و برخی باکتری ­ها جلوگیری می­ کند و مقدار استفاده از این اسید به عنوان نگه­دارنده بین ۰.۰۵% الی ۰.۱% است.
  2. برای معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید باید گفت که کاربرد های فراوانی در تولید مواد شیمیایی دارد و بیش از نیمی از بنزوئیک اسید موجود برای تولید فنول مورد استفاده قرار می­ گیرد. علاوه بر این، برای تولید فیبرهای نایلونی، سدیم بنزوات، رزین­ های آلکیدی، بزوآت استرها، متیل بنزوات و مواد دیگر هم استفاده می­ شود.
  3. بخش عمده بازار خرید بنزوئیک اسید به سدیم بنزوات مربوط می ­شود چون که این ماده اکثرا در نرم ­کننده ­ها کاربرد دارد. همچنین از این ماده در تهیه پلی وینیل کلرید و تولید رزین پلی وینیل استات استفاده می­ شود. بعد از سدیم بنزوات، بنزوات بوتیل بیشترین مصرف را در جهان دارد که به عنوان نگه­دارنده رنگ پارچه­ ها در رنگ آمیزی الیاف پلی استری به کار می ­رود و ۱۰ درصد مصرف بنزوئیک اسید را شامل می­ شود.

کاربرد ۲ یدو بنزوئیک اسید در صنایع غذایی

برخی از مواد غذایی بطور طبیعی حاوی اسید بنزوئیک هستند میوه هایی مثل انواع توت ها و میوه های دیگر مثل زغال اخته ، آلو و … . این ماده بطور طبیعی در دارچین هم وجود دارد به همین دلیل دارچین در اکثر مواد غذایی به عنوان نگهدارنده طبیعی عمل می کند. به همین دلیل معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید اهمیت دارد.

برای معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید باید بگوییم که این ماده شیمیایی به طور طبیعی در بافت های گیاهی و حیوانی وجود دارد و توسط میکروارگانیسم ها هم تولید می شود. اسید بنزوئیک  و طیف گسترده ای از مشتقات و ترکیبات بنزنی مرتبط با آن ، مانند نمک ها ، آلکیل استرها ، پارابنها ، بنزیل الکل ، بنزآلدهید و بنزوئیل پراکسید است که معمولا به عنوان نگهدارنده های ضد باکتری و ضد قارچ در مواد غذایی ، محصولات آرایشی بهداشتی و محصولات دارویی استفاده می شوند.

این ماده شیمیایی معمولا به شکل نمک سدیم یعنی بنزوات سدیم به عنوان یک افزودنی غذایی آنتی باکتریال، مدتهاست که در صنایع غذایی استفاده می شود. اسید بنزوئیک در فرم اسیدی کاملاً سمی است اما نمک سدیم آن سمیت کمتری دارد و انحلال پذیری بیشتری در آب دارد اما در بدن موجودات زنده این ماده به فرم اسیدی تبدیل شده و خطر آن افزایش می یابد.

بنزوئیک اسید قطبی است یا ناقطبی

در جواب این سوال و معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید باید گفت که تولید تجاری بنزوئیک اسید، از طریق اکسیداسیون جزئی تولوئن با اکسیژن انجام می شود که توسط منگنز یا نفتالین کبالت کاتالیز می شود.  یکی دیگر از روش های صنعتی تهیه اسید بنزوئیک، واکنش به تری کلروتولوئن با هیدروکسید کلسیم در حضور آب و تصفیه محصول بنزوات کلسیم با اسید هیدروکلریک است.

دلیل اصلی که این ماده فقط کمی در آب سرد حل می شود این است که، حتی اگر گروه اسید کربوکسیلیک قطبی باشد، بخش عمده ای از مولکول اسید بنزوئیک، غیر قطبی است (آب قطبی است). این تنها گروه کربوکسیلیک است که قطبی است.

نمک سدیم اسید بنزوئیک در پزشکی هم برای درمان سطوح بالای آمونیاک در خون استفاده می شود ، زیرا به سرعت آمونیاک را تجزیه می کند. تحقیقات انجام شده و معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید نشان داده است که این ماده در معالجه انواع اختلالات روانی مانند حملات پانیک کارایی دارد ولی هنوز قطعی و کامل نیستند.

ایمنی و عوارض جانبی ۲ یدو بنزوئیک اسید

این ماده برای کودکان و افراد حساس به آسپرین و مبتلا به بیماریهای کبدی مانند هپاتیت خطرناک است و می تواند باعث عوارض جانبی شود. برخی از عوارض احتمالی این ماده عبارت است از تحریک دستگاه گوارش، آسم، خارش و سوزش پوست و چشم.

به دلیل تولید و کاربردهای گسترده که معرفی کامل ۲ یدو بنزوئیک اسید انجام شد به مقدار زیادی در آب، هوا و خاک  وجود دارد و بطور مداوم افراد در معرض آن هستند هرچند بررسی ها فقط بر کاربرد این ماده در صنایع غذایی متمرکز است. بنابراین عوارض جانبی این ماده و تاثیرات آن بر انسان ها باید بطور جدی تری بررسی و پیگیری شود.

آسیب به چشم، باعث تحریک پوست، قرمزی و یا احساس سوزش می شود، تحریک بینی، گلو و ریه ها در صورت استنشاق که ممکن است باعث سرفه ، خس خس و یا تنگی نفس شود و علاوه بر این اثرات قرار گرفتن کوتاه مدت یا مکرر در معرض اسید بنزوئیک می تواند باعث خشکی و ترک خوردگی پوست با قرمزی و خارش شود. به ویژه در افردی که پوستی حساس دارند ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.