کاربردهای سولفات منیزیم خشک در این مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است. سولفات منیزیم ماده معدنی طبیعی است که داروی سولفات منیزیم برای کنترل سطح پایین منیزیم در خون استفاده می شود. پروتکل تزریق سولفات منیزیم که در ادامه بیان می شود همچنین برای نفریت حاد کودکان و جلوگیری از تشنج در پره اکلامپسی ، اکلامپسی یا توکسمی شدید بارداری استفاده می شود. سولفات منیزیم با نام های تجاری مختلف زیر موجود است که فرمول شیمیایی آن MgSO4 است.
با توجه به کاربردهای سولفات منیزیم خشک برای اطلاع از قیمت سولفات منیزیم خشک و خرید آن می توانید به صورت آنلاین از طریق سایت مریک شیمی اقدام کنید و به صورت آنلاین با مشاورین در ارتباط باشید.
اصلی ترین کاربردهای سولفات منیزیم خشک
از کاربردهای سولفات منیزیم خشک این است که داروی سولفات منیزیم یک مکمل معدنی است که برای جلوگیری و درمان مقادیر کم منیزیم در خون استفاده می شود. برخی از مارک ها همچنین برای درمان علائم بیش از حد اسید معده مانند ناراحتی معده ، سوزش معده و سو acid هاضمه اسید استفاده می شوند. سولفات منیزیم داروخانه برای عملکرد طبیعی سلول ها، اعصاب، ماهیچه ها، استخوان ها و قلب بسیار مهم است. معمولاً یک رژیم غذایی متعادل سطح طبیعی منیزیم را در خون فراهم می کند.
با این حال، شرایط خاص باعث می شود بدن شما منیزیم را سریعتر از آنچه می توانید آن را از رژیم غذایی خود جایگزین کنید، از دست بدهد. این شرایط شامل درمان با قرص های آب (دیورتیک هایی مانند فوروزماید ، هیدروکلروتیازید) ، رژیم غذایی نامناسب ، اعتیاد به الکل یا سایر شرایط پزشکی (به عنوان مثال ، اسهال / استفراغ شدید ، مشکلات جذب معده / روده ، دیابت کنترل نشده). به همین دلیل کاربردهای سولفات منیزیم خشک بسیار مهم است.
کاربرد سولفات منیزیم در صنعت
این ماده شیمیایی در صنایع تولید سیمان برای ساخت اکسی سولفات سیمان استفاده می شود. کاربرد مهم کاربردهای سولفات منیزیم خشک در آزمایشگاه جهت خشک کردن حلال های آلی مورد نیاز برای سنتزها و آنالیز است. سولفات منیزیم به عنوان یک ماده مفید برای ثابت کردن رنگ های اصلی روی پشم و تولید پارچه های نسوز، آبکاری الکترولیتی و محلول های مختلف عکاسی و همچنین لوسیون های آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.
از چمله کاربردهای سولفات منیزیم خشک این است که به عنوان منعقد کننده لاستیک و پلاستیک و در ساخت اسید سیتریک و نمک های منیزیم مانند استات منیزیم کاربرد دارد. از این نمک برای تهیه آبجو استفاده می شود و همجنین ممکن است برای یک ماده منعقد کننده برای ساخت توفو استفاده شود.
درباره کاربردهای سولفات منیزیم خشک باید گفت این ماده به دلیل ویژگی های ساختار خود، تمایل زیادی به رطوبت از خود نشان می دهد، به عبارتی می توان به عنوان یک جاذب رطوبتی آن را شناخت، به همین دلیل در سنتز مواد آلی در ازمایشگاه ها به عنوان یک ماده خشک کننده از آن استفاده می شود. مثلا در ترکیب یک ماده آلی با سولفات منیزیم، رسوب جامد در شرایط خاص با فرآیند تقطیر جدا می شود. نمک های کلسیم سولفات و سدیم سولفات هم به این شکل عمل می کنند.
کاربرد سولفات منیزیم در کشاورزی
سولفات منیزیم ماده ای بی رنگ و کریستالی است که در کشاورزی برای افزایش مقدار منیزیم یا گوگرد در خاک استفاده می شود. این ماده بیشتر برای گیاهان گلدانی یا گیاهان دچار فقر منیزیم مانند سیب زمینی ، گوجه فرنگی ، هویج ، فلفل ، درختان لیمو و گل رز استفاده می شود. مزیت کود سولفات منیزیم نسبت به سایر اصلاحات خاک منیزیم مثل آهک دولومیتی حلالیت زیاد آن است که گزینه تغذیه محلول پاشی را نیز امکان پذیر می کند.
از کاربردهای سولفات منیزیم خشک این است که محلول سولفات منیزیم هم در مقایسه با نمک های قلیایی منیزیم که در سنگ آهک یافت می شود، تقریباً دارای pH خنثی است. بنابراین ، استفاده از سولفات منیزیم به عنوان منبع منیزیم برای خاک ، pH خاک را به میزان قابل توجهی تغییر نمی دهد. سولفات منیزیم در طول تاریخ به عنوان درمانی برای مسمومیت با سرب قبل از توسعه کلات درمانی مورد استفاده قرار می گرفت، زیرا امید بود هر سرب خورده شده توسط سولفات منیزیم رسوب کرده و متعاقباً از دستگاه گوارش پاکسازی شود.
سولفات منیزیم یک نمک غیرارگانیک است که از گوگرد، منیزیم و اکسیژن تشکیل شده و دارای فرمول شیمیایی MgSO۴ است به همین دلیل کاربردهای سولفات منیزیم خشک مهم است. این کود معمولا در زمان شخم زنی به همراه سایر عملیات های لازم مثل افزدون کودهای دیگر به خاک افزوده می شود. زمان مصرف این کود در باغ های میوه اواخر اسفند و در زمین های کشاورزی پیش از کشت است. در مورد سبزی و نشاکاری و گیاهان زراعی ۳۰ روز بعد از سبز شدن این کود را بکار می برند. اصولا مقدار ۵ تا ۱۰ کیلوگرم از کود برای باغات و ۳ تا ۶ کیلوگرم برای زراعت مورد استفاده قرار می گیرد این موارد از جمله کاربردهای سولفات منیزیم خشک است.
داروی سولفات منیزیم
این دارو برای برطرف کردن کمبود منیزیم، آریتمی، بعد از موارد مشکوک به سکته قلبی و جلوگیری از تشنج ناشی ز اکلامپسی مصرف می شود. مکانیسم اثر منیزیم کاملا شناختهشده نیست. اما بر پمپ Na+/K+ATPase، کانالهای سدیمی، پتاسیمی و کلسیمی تأثیر می گذارد. همچنین موجب کاهش آزاد شدن استیل کولین در محل اتصال عصب عضله می گردد. از راه وریدی اثر دارو بلافاصله شروع و حدود ۳۰ دقیقه ادامه پیدا می کند. این دارو از طریق کلیهها دفع می شود. اثر دارو از راه عضلانی بعد از یک ساعت شروع میشود و طول اثر آن ۳تا۴ ساعت است.
زیادی منیزیم خون، تهوع ، استفراغ ، تشنگی، برافروختگی پوست، کاهش فشار خون، آریتمی، اغماء ، تضعیف تنفسی، خوابآلودگی، توهم ،فقدان رفلکس تاندونی و ضعف عضلانی از عوارض جانبی این دارو هستند.
در نارسایی کبد و یا نارسایی کلیه باید با احتیاط فراوان تجویز شود، در طول مدت تجویز این دارو غلظت منیزیم و سایر الکترولیت های خونی مرتباً کنترل شود، تزریق داخل عضلانی این دارو دردناک است، در طول مصرف این دارو در اکلامپسی، ecg، فشار خون و علائم افزایش غلظت پلاسمایی باید کنترل شوند، در صورت بروز نشانه های مسمومیت با منیزیم تزریق گلوکونات کلسیم توصیه می شود و محلول ۵۰% این دارو قبل از انفوزیون وریدی باید تا غلظت ۲۰% رقیق شود و پروتکل تزریق سولفات منیزیم باید رعایت شود.
عوارض سولفات منیزیم
علاوه بر کاربردهای سولفات منیزیم خشک یک سری عوارض هم دارد. با توجه به احتمال بالای بروزعوارض ناشی از مصرف داروها برای مادر، جنین انسان باید در مصرف انواع داروها با احتیاط عمل کرد. داروهای مصرفی در دوران بارداری بر اساس میزان احتمال بروز عوارض به دسته های A ، B، C، D و X تقسیم می شوند. ماده دارویی منیزیم سولفات جزو دسته D محسوب می شود.
مطالعات انجام شده بر روی داروها از گروه D نشان می دهد که مصرف این گونه از داروها برای جنین انسان، خطرآفرین است ولی استفاده از آن برای زنان باردار اجتناب ناپذیر است و با تجویز پزشک و پذیرفتن خطرات احتمالی، می توان از آن ها استفاده کرد. تمامی داروها علاوه بر داشتن خاصیت درمانی ممکن است عوارض جانبی و side effect هایی هم داشته باشند که اگرچه عوارض جانبی ناشی از مصرف سولفات منیزیم ممکن است در یک فرد مشاهده نشود ولی بهتر است.
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.